Áramlás,  Könyveimből

Áramlás – Már Az vagy, amit keresel!

Nincs mit keresni. Meg vagyunk és mindig is meg voltunk. Soha egyetlen lépést sem tettünk. Sosem váltunk emberré, mindig is Önmagunk voltunk. Nincs sem tapasztaló, sem tapasztalat, de még tapasztalás sincs. És nem létezik sem illúzió, sem pedig annak hiánya.

Folyamatnak tűnik, de nincs folyamat. Haladásnak tűnik, de nincs haladás, fejlődésnek, de nincs fejlődés. Ébredésnek! De még az sincs! Minden valaminek tűnik, még sincs semmi. Még a „semmi” sincs. Kinek lehetne ezt elmondani? Senkinek. Ki mondhatná el? Senki. És mi célból? Semmilyenből. Ez kész agyrém. Nem! Az sincs. 🙂 Akkor hát mi a Végső Valóság? Létezőnek mondható Az, vagy nemlétezőnek? Legyen mindkettő egyszerre. Miért is ne? Akkor nem kell tovább keresni a válaszokat és kijelenthetjük, hogy a Végső nem megismerhető, nem megfogható, és nem elképzelhető. Az minden és semmi egyszerre, és még ezeken is túl. A keresés egyetlen értelme, hogy ehhez a felismeréshez “eljussunk”!

***

Ez a könyv semmi olyat nem adhat neked, amit már ne tudnál te magad is, csupán új fajta megközelítéseket mutat be. Ám nem célja bármiről meggyőzni, sem pedig lebeszélni. Nézőpontokat kínál, de nem mint irányok, hanem, mint útjelzők a Valóság megélésének teljessége felé.

Bízom abban, hogy a “benned” is jelen lévő Igazság e könyv sorain keresztül önmagára láthat. Ezért tükröt tartva eléd, nyíltan és őszintén megmutatom számodra azt az Egyetlen Igazságot, amely te is vagy. Hogy ezt meglátod, és felismered-e, az attól függ, hogy van e benned alázat és elkötelezettség. Nem akarom, hogy higgy nekem, azt szeretném, hogy te magad fedezd föl az Igazságot!

Sokkal fontosabb, hogy ne hidd, hanem éld azt az Igazságot, ami vagy.

Az útmutatás nem egyéb, mint fáklya a sötétben, amit azért veszel igénybe, hogy elkerüld a szükségtelen botlásokat, és kerülőutakat vagy kitalálj a sűrű erdőből. Ám azután eloltod, mert többé nincs szükséged rá.

Amit ebben a könyvben, ill. minden más létező helyen is keresel, az valójában ott van az orrod előtt. Sosem volt máshol. Nem kellenek könyvek, hogy felfedezd. Semmi sem kell, hogy felismerd, azt, aki valójában vagy! Hogy akkor mégis miért vagyok itt? Hogy rámutathassak: Te vagy minden kérdés, és az összes válasz is. Nem én, nem az általam leírt szavak, és nem is a szent könyvek szutráinak magyarázata, hanem te magad! Ez nem mindig egyértelmű, mert már hozzászoktunk, hogy kívül keressük az Igazságot, ami pedig bennünk magunkban van. És épp ez adja a dolog látszólagos misztériumát. Ám az Igazság felismerése valójában mindennél természetesebb, mert az ott van, ahol az elme sosem keresné, pontosan egy lépéssel mögötte.

Az Igazság szolgál az egó-elme képzetének háttereként. Ez biztosítja a (játék) teret ennek az egész jelenségvilágnak, amely benne jelenik meg, és tűnik el, míg Az maga örökké változatlan, és érintetlen marad mindezektől. Az útmutató semmi egyebet nem tehet, mint elvezet Önmagadhoz, ahol felismerheted, hogy valójában te vagy az utazó, az út, az utazás, és maga a térkép is! Minden más csak látszat, amelyen túl kell jutni.

A személlyel való azonosulás [látszata] megkívánja a gyakorlati oldal megvilágítását is. Hamarosan szó lesz a tárgyi világ illuzórikus voltáról, amelyet megnézünk a forma megtapasztalásának fényében, és mind relatív (kettős), mind Abszolút (nem-kettős) oldalról körbe járjuk. Először azonban hadd mutassam be röviden a könyv irányvonalát.


Az Áramlás egészen a személyen túlra vezet. A könyv fejezetei a megkülönböztetés ösvényén az egó-elme duális vizsgálatán keresztül az Önvaló nonduális természetének megismerésén át vezetnek Abszolút Valóságunk felismerése felé.


A cikk részlet Kyara Joyce: Áramlás c. könyvéből.

A könyvvel megismerkedhetsz, és megvásárolhatod
ide kattintva.


Loading Likes...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük