Coaching

Író és tudatos életmód coach vagyok. 27 éve foglalkozom spiritualitással, és 5 éve mindfulness-el (Tudatos Jelenlét/éberség).

• Könyveim és írásaim saját tapasztalataimon keresztül adnak felvilágosítást, és technikákat spirituális keresőknek az úton jelentkező spirituális krízisek kezeléséhez, és eredendően felébredett természetünk felismeréséhez.

• Coaching munkám módszerei a tudatos éberség gyakorlati alkalmazására épülve tartalmazzák:

 • Önismereti beszélgetéseket
 • A tudatos jelenlét meditáció egyéni formáit, mint önvizsgálati módszert
 • Problémamegoldó technikákat
 • Konfliktuskezelést
 • Kapcsolatépítést a belső gyermekkel
 • Gyermekkori traumák felderítését
 • Korlátozó hiedelmek felszámolását
 • Önértékelés növelő egyéni kihívásokat
 • Napló terápiát
  stb.

Coaching munkám során útmutatásokat, technikákat, és új fajta megközelítéseket adok. Közösen összeállítjuk a célkitűzéseidnek megfelelő egyéni módszerek és technikák kombinációját, amelyek segítenek az új megközelítések, a válaszok, és a megoldások megtalálásában, majd a heti egyszeri minimum 2 órás online vagy személyes konzultáció alkalmával összegezzük az elmúlt hét tapasztalatait és eredményeit.

A munka nagy része a tiéd, de az utat nem kell egyedül megtenned. Keress bizalommal.

Időpont egyeztetés Facebook privát üzenetben vagy telefonon, a találkozó előtt legalább 1 héttel.

Tel.: 06/30 35-88-935

Mi egyebet jelent még az általam nyújtott tudatos életmód…

Bővebben:

A mindfulness vagy magyarul Tudatos Jelenlét manapság egy divatos iparággá kezdi kinőni magát, amely lassan már nálunk, Magyarországon is egyre terjedőben van. Egyre többet találkozunk vele az élet számos területén. A gyógyászattól az oktatáson keresztül a spirituális értelemben vett megvilágosodást keresőkig mindenki űzi, és már lassan a jóga népszerűségével vetekszik. Mégis olyan kevesen tudják, hogy miről is szól ez valójában, milyen módszerei és alkalmazási területei vannak.

A tudományos területeire én nem vagy kompetens bevezetni téged, de coaching munkám során alkalmazom a mindfulness technikákat az éber tudatosság spirituális értelemben vett fejesztéséhez. Így hát elsősorban olyan spirituális keresőknek tudok segíteni, akik mintegy a keresésük kiegészítőjeként szeretnének kipróbálni új technikákat és gyakorlatokat, mint olyan eszközöket, amely segítségükre lehet a felismeréseik realizálásában, megértésük elmélyítésében és/vagy spirituális kríziseik kezelésében.

De a mindfulness nem csupán egy gyakorlat, hanem egy SZEMLÉLET-ÉS ÉLETMÓD! Ezért mielőtt bárki belemerülne ennek gyakorlásába meg kell értenie, hogy miről is szól ez az egész.

Ezen új megközelítések és technikák alapjaiba és alkalmazásukba vezet be az Áramlás c. könyvem, részletes leírásokkal, és saját tapasztalatok reprezentatív bemutatásával.

A mindfulness tehát – bár különféle gyakorlatokból tevődik össze – nem csupán egy időszakonként végzendő gyakorlat, mint pl. a jóga vagy a meditáció. A mindfulness egy gondolkodásmód, amely egy spirituális ember mindennapjainak része. A kezdeti gyakorlatok alkalmazásának elmélyítése után egy szemléletmóddá, majd életmóddá válhat, csakúgy, mint az egészséges táplálkozás, vagy komplett egészséges életmód. Ha úgy vesszük, ez is az egészséges életmód körébe tartozik, hiszen fizikai és a mentális egészségünk mélyen összefüggnek egymással. A mindfulness-t nem véletlenül alkalmazzák a gyógyítás számtalan területén, hiszen nagyszerűen kiegészíti a fizikai kezeléseket.

A mindfulness tehát nem más, mint mentális egészségünk megőrzése, hiszen a gondolat-és érzelemvilágunk tudattalan folyamatai formálják a körülményeinket és hosszútávú hatással vannak életminőségünkre. A Tudatos Jelenlét gyakorlatok ezen tudattalan tartalmak tudatosítását és így a gátló és problémát okozó tényezők feloldását szolgálják.

Szeretném tisztázni, hogy én tudatos életmód tanácsadó vagyok, és nincs pszichológus végzettségem, így hát nem szándékozom bonyolult mélységekbe vonni téged; teljesen közérthető, hétköznapi módon vezetlek rá a mentális és pszichés folyamataid okozta akadályok és nehézségek következményeinek felismerésére, hogy megérthesd, miért olyan az életed, amilyen, miért nem tudsz szabadulni életed ördögi köreiből, miért nem működnek jól emberi-és/vagy párkapcsolataid, és honnan származnak azok a tudattalan gondolatminták és érzelmi gyökerek, amelyek a problémáidat okozzák. Olyan, mindenki számára elsajátítható gyakorlatokat fogok mutatni neked, amelyek saját, több éves tapasztalataimon alapulnak, és segítenek felfedni ezeket a tudattalan mechanizmusokat, így megszüntetve életedben a kellemetlen szokásokat és berögződéseket, valamint feloldva a mentális és emocionális blokkokat, amelyek korlátozhatnak téged belső potenciáljaid és képességeid kiaknázásában. Ez nem egy pozitív elmeprogramozás, és nem is a “vonzás törvénye” alkalmazása, hanem a valós, belső erőforrásaid felismerése, tudatosítása és használatba vétele.

Munkánk kezdetén, első lépésként hajlandónak kell lenned beismerni jelenlegi szemléletmódod esetleges tévedéseit, torzulásait, és egészségtelen hatásait.

Nem azt mondom, hogy a szemléletmódod hibás, hanem azt, hogy félreértéseken alapulhat, ezért mentálisan egészségtelen hatással lehet az életkörülményeid alakítására, mert a régi, korlátozó és esetleg romboló gondolatmintákban gyökerezik.

Ezeket a nagyrészt tudattalan mintákat általában gyerekkorunktól kezdve cipeljük magunkkal gyakran egész életünkön át anélkül, hogy felismernénk a jelenlétüket, és azt, hogy ezek a gyakran téves feltételezéseken alapuló gondolkodási minták és szemléletmódok, hogyan képesek hatni a mindennapjainkra, miként határozzák meg emberi kapcsolataink minőségét, munkahelyi teljesítményünket, és hogyan befolyásolják érzelemvilágunkat, különféle fizikai és mentális betegségeket okozva. Gyakran már csak akkor ismerjük fel a bajt, amikor egy nagyobb fizikai betegség, hirtelen mély depresszió vagy szorongásos betegségek kerítenek hatalmukba. Pedig vannak külső és belső felismerhető előjelei, amelyek alapján beazonosíthatjuk a folyamatot, ahogyan a szakadék felé haladunk. Ezek a jelek gyakran megmutatkoznak a közvetlen családi és munkahelyi viszonyaink között, csak nem vagyunk tudatosak ezekre a mindennapi kölcsönhatásokra. Ahhoz, hogy észrevegyük az előjeleket, tudatosan figyelnünk kell magunkra, a saját érzelmi reakcióinkra, és a gondolkodásunk alapvető, de gépies folyamataira. Ebben az éber megfigyelésben lesznek hasznunkra a Tudatos Jelenlét meditáció és az Éber Tudatosság gyakorlatok, amelyeket segítségül hívunk a közös munkánk során. A gyakorlatok között lesz olyan is, amit mosás, mosogatás, vasalás vagy akár autóvezetés közben is, sőt, a munkahelyeden is végezhetsz.

Fontos kiegészítés: a mindfulness egy nagyszerű eszköze a mentális egészség és a harmónia megőrzésének, de nem helyettesíti a pszichés betegségeknél alkalmazott terápiás szakkezeléseket! Így javaslom, hogy a pszichés és/vagy mentális betegségekben szenvedők először keressenek fel egy szakorvost és csak az ő javaslatára, ill. beleegyezésével kezdjenek bele a mindfulness gyakorlatok alkalmazásába, mint kiegészítő, alternatív módszerekbe.

(Bővebb perspektíváért, olvasd el A valódi spiritualitás című írásomat.)


Ajánlott olvasmány: Kyara Joyce – Áramlás