Könyveimből,  Mindfulness,  Önismeret

Újrakezdés

Az életünk nem külső tettek sorozata, hanem a belső elhatározásaink és döntéseink külső következménye. A valódi változás mindig belül kezdődik. A szándékkal. És amikor ez a szándék valóban szívből jövő, akkor az a külső körülményeidet is segíti átalakítani. Minden erőfeszítés nélkül, könnyedén.

Hiába zársz le valamit kívül, ha belül továbbra is van akár egyetlen szál, ami hozzá köt, akkor – legyen az lelki vagy fizikai – az mindig vissza fog húzni a gyenge pillanataidban és ha nem veszed észre időben, hogy mi történik veled/benned, akkor visszaesel. Mint a drog. Először csak egy kicsit akarsz, majd egyre többet, és észre sem veszed, hogy visszaszoktál rá és – akkor is ha szar és csak problémát okoz – képtelen vagy elszakadni tőle.

Ne ess vissza egy túlhaladott dologba, mert ez csak részleges és átmeneti kielégülést ad. Mert minden nap, minden élvezet és kielégülés után még erősebben és erősebben ott lesz benned a hiány érzete, amely lassan elviselhetetlenné válik és nem tudod tovább becsapni magad. Ekkor jön a katarzis, amelynek csúcspontján, felszabadul belőled az elnyomott állat, és harcolni fogsz azért, ami nélkül többé már nem tudsz élni. Van aki nem jut el idáig egész életében. Ő nem tudja, mi a valódi élet, a valódi szenvedély, szerelem, és sosem fogja megtudni, milyen a valódi beteljesülés, amiért érdemes mindent feláldozni.

Tudd, hogy mit akarsz, és áldozd fel érte azt, amire már nincs szükséged. Dobd a tűzre mindazt, ami már csak akadályoz téged. És ha egyszer meghoztál egy döntést, ne engedj belőle! Tarts ki, és csináld végig, amit elkezdtél, mert a boldogságod a tét. És ez megéri! Ne azt nézd, hogy mit hagysz magad mögött, hanem azt, hogy mi vár rád helyette! Ez adjon erőt. És az, hogy tudod, Isten a te oldaladon áll. Minden, amire téged ösztönöz, az érted van. Mert csak azért akarja, hogy kitisztítsd az életedből a régit, hogy helyet teremts az újnak. Ezek a próbatételek és küzdelmek az utadon nem más, mint az újba való belépéshez szükséges feltételek megteremtésének folyamata. Eldöntheted, hogy ellenállsz a változásnak, vagy megadod magad neki. Mert csak ezen múlik, hogy ez egyszerű vagy nehéz lesz, és hogy meddig fog tartani.

— A fenti cikk részlet egyik készülő könyvemből. További részletekért, motiváló idézetekért és hírekért kövesd Facebook oldalamat. — 


Kyara Joyce vagyok, író, önismereti tréner és life coach. 27 éve foglalkozom spiritualitással, és 5 éve mindfulness-el (Tudatos Jelenlét/éberség).

Coaching munkám során útmutatásokat, technikákat, és új fajta megközelítéseket adok. Közösen összeállítjuk a célkitűzéseidnek megfelelő egyéni módszerek és technikák kombinációját, amelyek segítenek az új megközelítések, a válaszok, és a megoldások megtalálásában.

A munka nagy része a tiéd, de az utat nem kell egyedül megtenned. Keress bizalommal.

Időpont egyeztetés Facebook privát üzenetben vagy telefonon, a találkozó előtt legalább 1 héttel.

06/30 35-88-935


Loading Likes...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük